Baptista hittan

Az Élő Remény gyülekezet szervezésében Veresegyház valamennyi iskolájában elérhető a baptista hitoktatás. Az Életrevalók-sorozat tankönyveivel, élvezetes bibliai történetekkel és rengeteg játékkal célunk, hogy gyerekeink fesztelen környezetben ismerkedhessenek meg a keresztény értékekkel.

2012 óta az általános és középiskolákban tanuló gyermeknek lehetősége van órarendi keretek között hitoktatásban részesülni. A szülők minden év elején szabadon nyilatkozhatnak arról, hogy gyermekük erkölcstanra, vagy valamelyik egyház hittanórájára járjon. Állami iskolákban heti egy, egyházi iskolákban heti két tanóra van erre biztosítva.

Gyülekezetünk fontosnak tartja, hogy városunk gyermekei a baptista hittant is választhassák, ezért szakképzett hitoktatóinkkal biztosítjuk ezt a lehetőséget Veresegyház minden iskolájában, ahol a szülők ezt a szándékukat jelzik.

A hittantanítást az Életrevalók-sorozat tankönyveinek segítségével végezzük, amiket nagyon szeretünk, mind a pedagógusok, mind a gyermekek. Minden órán egy bibliai történetet olvasunk el együtt, amiről kötetlenül beszélgetünk, kinek, mit üzen, mit tanulhatunk belőle. Azután az évfolyamnak, életkornak megfelelő elgondolkodtató és kreatív feladatokat csináljuk meg együtt. Az órák végén pedig szeretünk a szabad levegőn, az iskola játszóterén játszani.

Mi, pedagógusok arra törekszünk, hogy a hittanóra egy békés, nyugodt óra legyen, ahol nem kell izgulni, nehéz feladatokat teljesíteni, komoly elvárásoknak megfelelni. Szeretjük és bátorítjuk egymást.

A 2023/2024-es tanévben a Kálvin Téri Református Általános Iskolában 8 csoportban, összesen 40 gyermeket oktatunk. Ebben az évben a Veresegyházi Katolikus Gimnáziumban is elindítottuk a baptista hitoktatást.

Baptista hittanra bárki jelentkezhet, felekezeti vagy gyülekezeti hovatartozás nélkül. Mindenki szeretettel látunk!