Gyermek Bibliakör

Az Élő Remény gyülekezet gyermek bibliakör alkalmain a gyermekek felfedezhetik Isten szeretetét és a Bibliát. Az alkalmak során az egymásra odafigyelés és az igeolvasás szeretetét ültetjük a gyermekek szívébe, színesítve az alkalmakat kézműves foglalkozásokkal, játékokkal és közös nassolásokkal.

Az Élő Remény gyülekezet gyermek bibliakör alkalmai során a gyermekek Isten szeretetét és a Bibliát fedezik fel. Baptista hitvallásunk szerint, nem kereszteljük meg a gyülekezetben született csecsemőket születésük után, hiszen ezt a döntést ők maguknak kell meghozniuk, amikor már készen állnak rá. De már kicsi koruktól kezdve bevezetjük őket Isten, Jézus Krisztus, a Biblia és a gyülekezet világába.

A gyermek bibliakör alkalmak teljes tisztelettel és szeretettel zajlanak. Minden vasárnap reggel, az Istentisztelet alatt csoportokra oszlanak a gyerekek, ahol különböző korosztályokhoz tartozó vezetők tanítanak. Ezek a fiatalok, középkorúak és idősebb testvérek felkészültek és elhivatottak arra, hogy hűségesen szolgáljanak és a gyermekeket segítsék hitük növekedésében.

A gyermek bibliakör igyekszik megélni azt az alapelvet, hogy a gyermekkor a hitre való nevelés legfontosabb szakasza. Az Ige és az igeolvasás iránti szeretet a gyerekekbe plántálódik, de mindemellett fontos az egymásra odafigyelés a közösség megélése is alkalmainkon. Minden csoport vezetői olyan módszereket alkalmaznak, amelyek a gyermekek korához és fejlettségéhez igazodnak, így mindenki könnyen megértheti és magáévá teheti az Ige üzenetét.

Az alkalmakat színessé teszik a kézműves foglalkozások, a játékok, a közös nassolások és a kirándulások. Ezek a tevékenységek nemcsak szórakoztatják a gyerekeket, hanem közelebb hozzák őket egymáshoz és Istenhez.